Kristus uppstod från döden och gav oss evigt liv och frihet!

  • By Christina
  • 3 maj, 2021
  • Kommentarer inaktiverade för Kristus uppstod från döden och gav oss evigt liv och frihet!

Genom sin uppståndelse visade Kristus att han har besegrat döden. Döden har i alla tider oroat alla människor. Speciellt när döden närmar sig, upplever vi hur en mörk och svår oro kommer över oss. Tack vare Kristus uppståndelse förstår vi att döden inte är livets slutstation. Även om döden fortfarande kommer att vara obehaglig vet vi, tack vare Kristus uppståndelse, att döden är den direkta vägen till det eviga livet med Kristus. Döden är inte livets slutstation utan den är tidpunkten då vi för alltid träder in i det eviga livet med Kristus.

Genom sin uppståndelse befriade Kristus människan från all slaveri, all tvång, och han återgav henne den sanna friheten. Frihet är kärlekens villkor. Där ingen frihet finns, där finns ingen kärlek. Frihet innebär inte att leva i synd. Synd är allt annat än frihet. Synd är faktiskt slaveri. Sann frihet är att sträcka sin hand till Kristus och låta honom lyfta upp oss till honom, till ett gudomligt liv som inte finns i någon eller något som är av världen, varken i människor eller i världens nöjen eller rikedomar.

I uppståndelsens ikon ser vi att Kristus besegrar döden och ger oss evigt liv, och att Adam och Eva (=människan) sträcker sin hand till Kristus som lyfter upp honom från slaveri till frihet!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather