Var finns min lycka?

  • By Christina
  • 17 mars, 2021
  • Kommentarer inaktiverade för Var finns min lycka?

Bland alla sociala medier är Facebook fortfarande den mest använda. Varje dag loggar omkring 1 miljard människor in här. Men vad gör man här? Är man social med andra? Det verkar inte så. Enligt studier – se exempelvis denna: https://www.psychologytoday.com/ca/blog/what-mentally-strong-people-dont-do/201603/science-explains-how-facebook-makes-you-sad – är det endast 9 % av alla Facebook-användare som är sociala. Resten loggar in på Facebook för att se vad andra göra och hur de tycks må. Konstigt nog visar studier – se exempelvis den redan refererade – att allt för många Facebook-användare blir ledsna av att använda Facebook och i flera fall leder användandet till depression. Varför? Jo, för att det som läggs upp på Facebook är oftast en förskönad bild av verkligheten, inte en sann bild av den. Detta får många att tro att de själva har ett ”tråkigt liv” medan alla andra har ett ”perfekt liv”. Därtill är mycket avundsjuka inblandat. När många ser andras ”perfekta liv” så blir de avundsjuka och detta föder dysterhet och kanske depression.

Två allvarliga och skadliga saker sker alltså på Facebook som vi bör tänk på. Ofta målar vi upp förskönade bilder av vårt liv som helt enkelt är osanna. Livet är inte en dans på rosor. Men vem skulle dela med sig när han eller hon är ledsen, gråter, ensam, etc? För det andra så finns det mycket avundsjuka på Facebook, och detta leder till dysterhet och kanske depression.

Var finns min lycka? Inte på Facebook enligt studier. Var finns lyckan? Igen, och igen, finns lyckan i den enda sanna kärleken, i Jesus Kristus. Han är inte en påhittad verklighet. Han förskönar inte sig själv. Inte heller finns det risk för avundsjuka när man är honom nära. Han är vår Gud. Han är vår skapare. Han känner oss väl. Han blev människa och levde som vi lever. Hans liv var ingen dans på rosor. Han tog del av vårt lidande. Allt detta för att älska oss. Kärlek älskar mig. I den är jag fulländad. I den kärleken, i Jesus Kristus, är jag lycklig och behöver då inte skapa en förskönad bild av en lycka som egentligen inte finns. I Jesus Kristus upphör min avundsjuka, och jag kan skåda på min nästa med kärlek och säga: Jag hoppas att du känner och lever i den kärlek, Jesus Kristus, som vi alla behöver…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner