Att älska som en kristen bör

  • By Christina
  • 17 mars, 2021
  • Kommentarer inaktiverade för Att älska som en kristen bör

Att älska som en kristen bör älska är inte något som man kan åstadkomma av egen kraft. Människan kan inte vara det som hon är kallad till av egen kraft. Att älska som en kristen, att vara en kristen, är en gåva som Kristus ger var och en som blir kvar i honom. Kristus säger ju:

”Bli kvar i mig, så blir jag kvar i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte sitter kvar på vinstocken, kan inte heller ni göra det om ni inte är kvar i mig. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon är kvar i mig och jag i honom bär han rik frukt: utan mig kan ni ingenting göra.” (Joh 15:4-5)

Brustna relationer, svåra situationer och skadade hjärtan kan helas när vi först blir kvar i Kristus, för då kommer han att bli kvar i oss. Och det är när Kristus är i oss som vi kan älska som en kristen bör älska och vara det som vi är kallade till. Hur blir vi kvar i Kristus? Genom att skynda till honom direkt och söka honom utan några mellanhänder, och det sker just i bönen, Guds gåva till mänskligheten.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner