Vi ska bli lika Gud då vi får se honom sådan han är!

  • By Christina
  • 21 november, 2020
  • Kommentarer inaktiverade för Vi ska bli lika Gud då vi får se honom sådan han är!

Ibland tar det helt stopp i vårt mänskliga sätt att förstå saker och ting, speciellt när det kommer till att förstå vad som väntar oss. Tänk så begränsade vi är, inte bara i vårt sätt att vara utan även i vårt sätt att tänka. Vi kan inte förstå vad vi inte har upplevt, och i vissa fall förstår vi inte ens vad vi har upplevt.

Vad innebär evighet? Vad innebär det att uppstå? Hur kommer det att vara? En sak är säker, för det vittnar Kristus egna apostlar om, nämligen att var och en av oss kommer att uppstå och skåda Gud sådan han är (vad det nu innebär vet vi inte), och detta skådande kommer medföra att vi blir lika Gud (och inte heller vet vi vad detta innebär).

”Mina kära, nu är vi Guds barn, men det har ännu inte blivit uppenbart vad vi kommer att bli. Vi vet dock att när han uppenbarar sig kommer vi att bli lika honom, för vi ska få se honom sådan han är.” (Första Johannesbrevet 3:2)

Vi kommer att bli lika Gud då vi ser honom sådan han är! Här behöver vi hopp! Vi hoppas på vad vi har fått löfte om!

En sak vet vi dock, och här behövs inget hopp, för detta har vi nog alla upplevt, nämligen mänsklig svaghet, mänskligt irrande, mänsklig osäkerhet, ja, osäkerheten i det inre livet. Skratt och gråt. Mod och rädsla. Gemenskap och ensamhet. Stryka och svaghet. Mening och meningslöshet. Så mycket tvetydighet finns i vad det innebär att vara människa här och nu. Men all denna tvetydighet kommer att försvinna snart. När? Då vi ser Gud sådan han är, för denna åskådan är inte bara livgivande utan förvandlande! Att se Gud sådan han är innebär att bli lika honom! Vilken nåd! Vad det innebär att bli lik Gud, ligger bortom mänskligt förstånd! Men en sak är säker: det betyder mer än allt som vi kan tänka på! Så mycket älskar Gud oss: i nåd ger han oss något av sig själv! Var finns det sanna livet? I oss själva eller i Gud som är ska ge oss något av sig själv?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner