Livets svåra tider leder oss på nytt till Jesus

  • By Christina
  • 9 november, 2020
  • Kommentarer inaktiverade för Livets svåra tider leder oss på nytt till Jesus

Livet kan vara svårt. Under livets svåra tider frågar vi oss ofta: ”Jesus, varför?” Inte sällan blir vi dystra och ett mörker kommer över oss. Vi faller nedåt och känner att vi drunknar. Vi ropar: ”Jesus, varför rycker du inte in?!” Det är inte alltid Jesus svarar direkt. Vi ropar igen: ”Jesus, hör du mig?! Är du här?! Kom till min räddning!” När detta rop blir till bön, när detta rop kommer från djupet av våra hjärtan, då hör vi plötsligt Jesus svar inom oss:

”Hur skulle jag inte kunna vara här? Blev jag människa, led jag på korset, dog och uppstod jag – allt detta för din skull – för att nu sluta bry mig om dig? Hur skulle jag i min stora kärlek sluta bry mig? Jag älskar dig som ingen annan! Men det var länge sedan du ropade till mig från djupet av ditt hjärta, det var länge sedan du sökte mig. Glömde du att jag är ditt liv och din uppståndelse? Din högsta kärlek? Låt inte världen rycka ditt hjärta från mig. Världen älskar dig inte som jag. Jag skapade världen för dig. Jag har mer än världen att ge dig: ett gudomligt liv i en sådan härlighet som ingen känner till. Ibland faller du , och jag ser det, men jag låter det ske, för snart kommer du inse vad livet utan mig betyder. Jag låter dig falla för att leda dig till hjärtats bön, ett rop från ditt inre, ett ärligt rop som påminner dig om vem som är din egentliga kärlek. Petrus kom till mig gående på vattnet, men han föll. När han ropade ur djupet av sitt hjärta, ”Herre, rädda mig!”, då räckte jag genast ut handen och tog tag i honom. Nu har du ropat ur djupet av ditt hjärta, och jag är här.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner