Jesus kärlek

  • By Christina
  • 9 november, 2020
  • Kommentarer inaktiverade för Jesus kärlek

Jesus, din kärlek övergår vårt förstånd. Vi förstår den inte. Ingenstans i världen har vi någonsin funnit en kärlek som liknar din. Din kärlek är gränslös. Ingen annan kärlek finns som är gränslös. Till och med den bästa av jordiska kärlekar faller kort, men din kärlek är alltid fullkomlig. Den jordiska kärleken är ofta självisk: den vet att älska på sina egna villkor, men din kärlek är ovillkorlig: du älskar på ett sätt som ingen annan. Du är Gud som tronar i himlen i stor härlighet, men ändå valde du att blir en människa, föraktad av många, just för att hela dessa många som föraktade dig. Var har detta hänt på jorden? Vem blir föraktad men fortsätter att älska som du gör? Till om med på korset, i ditt stora lidande, sade du till dem som korsfäste dig: ”Jag förlåter er, för jag älskar er.”

Jesus, du är vår Gud, och vilken underbar Gud du är! Petrus frågade dig: ”Se, vi har lämnat allt och följt dig. Vad ska vi få för det?” Din kärlek räcker för oss! Vad mer behöver vi? Tillsammans med Paulus säger vi: ”Vem kan skilja oss från din kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller svält, nakenhet, fara eller svärd?” Inget kan skilja oss från dig, Jesus. Din kärlek har förvandlat oss, för alltid. Vi är dina, för alltid.

Vi ber att hela världen ska känna din kärlek. Vi ber att varje familj ska leva i din kärlek. Vi ber att varje människa ska förvandlas av din kärlek. I din kärlek fullkomnas allt. Din kärlek är allt vi behöver.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner