Hopp i svåra tider, lidanden och döden

  • By Christina
  • 11 november, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för Hopp i svåra tider, lidanden och döden

Vare sig vi är kristna eller inte, vare sig vi tror på Kristus eller inte, kommer vi, var och en av oss, att möta svåra tider, lidanden och i slutändan döden. Svåra tider, lidanden och döden är livets grundvillkor. Ingen kan fly från svåra tider, lidanden och döden. Att inse detta är dock början på att kunna se hoppet.

När Kristus hängde död på korset befann sig onekligen betraktarna i en svår tid och i svåra lidanden då de betraktade döden, men just i den åsynen fanns hoppet. På den tredje dagen hade den korsfäste Kristus kommit tillbaka till livet: han som hängde död på korset hängde döden på korset och förintade den helt på den tredje dagen. Den svåra tiden kom till slut på den tredje dagen. Lidandet slutade upp i en härlig glädje på den tredje dagen.
Vare sig vi är kristna eller inte kommer vi att möta svåra tider, lidanden och i slutändan döden. Men som kristna har vi ett säkert hopp inom räckhåll. I Kristus upphör svåra tider. I Kristus är lidandet meningsfullt och leder till härlig glädje. I Kristus är döden liv.
Att betrakta Kristus kors och uppståndelse är att finna hoppet som vi så enkelt glömmer i vår tid…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner