När jag är svag då är jag stark

  • By Christina
  • 22 maj, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för När jag är svag då är jag stark

När jag är svag, då är jag stark… (2 Kor 12:10)

… är en kristen övertygelse som den moderna människan kanske skrattar åt. Dagens människa lär sig att vara stark, inte erkänna svaghet, inte uttrycka misslyckande. Dagens människa ska vara stark och får inte tro om sig själv eller låta andra tro att hon är svag.

Men med den kristna människan förhåller det sig precis tvärtom. En kristen vet och erkänner sin svaghet. Hon vilseleder varken sig själv eller andra att tro att hon är stark. Just då upptäcker hon att i henne bor Kristus, han som är kraftens källa, ja, den sanna styrkan. Häri ligger hennes glädje, att veta att hon är svag som ett förtrorkat skal, men så fort hon skalar av sitt högmod och sin övertro om sig själv, då finner hon en frisk källa, Kristus, som gör om allt gammalt till nytt!

Detta kom jag att minnas när jag sittandes i det sköna vädret började skala på en bruten och nedkastad pinne.

Kristus symboler finns överallt…

/Charbel Rizk

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner