Vem är jag?

  • By Christina
  • 18 maj, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för Vem är jag?

Det finns tre typer av människor.

Den första människan är egoistisk. Det betyder att hon i alla lägen tänker på sig själv i första hand och sätter sig själv före andra. Om en egoistisk människa är hungrig och har framför sig en annan hungrig människa, så väljer egoisten att äta själv för att bli mätt utan att tänka på sin hungriga medmänniska.

Den andra människan är vad man kan kalla herr-ge-mig-så-ger-jag-dig. Denna typ av människa vill hjälpa andra bara om hon vet att hon kommer kunna få något tillbaka av det. Om herr-ge-mig-så-ger-jag-dig inte finner en möjlighet att tjäna något på att hjälpa dig så kommer denna människa inte att hjälpa.

Den tredje människan heter Kristus. Han satte andra framför sig själv och hjälpte andra utan att tänka: ”Vad kommer jag att tjäna på detta…” Kristus är den som älskar oss, som blev människa för vår skull, som tvättade våra fötter, som räddade oss, inte för att tjäna något på det utan för att han är den fullkomliga kärleken.

Ärligt, vem är jag? Egoisten? Herr-ge-mig-så-ger-jag-dig? Eller är jag en Kristus-lik-kristen?

Kanske får detta mig att tänka: Jag VILL verkligen vara en Kristus-lik-kristen. Hur blir jag det? Man blir nog inte det av att bara tänka det, utan av att HANDLA så. När en handling upprepas många gånger så blir den vår personlighet.

Låt oss alltså sätta andra framför oss många gånger i våra dagliga liv, då kommer vi snart att ha förnyats som personer som är lika Kristus!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner