Vill du bli frälst?

  • By Christina
  • 11 maj, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för Vill du bli frälst?

Aposteln Johannes inleder sitt evangelium med att säga att Guds Son, Jesus Kristus, kom till världen för att ge människorna liv, gudomligt liv, för evigt. I detta sammanhang skriver han följande:

”Åt dem som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn.” (Joh 1:10.)

Lägg märke till att aposteln Johannes skriver att Jesus Kristus har gett oss, vi som har tagit emot honom, MAKT ATT BLI Guds barn. Han säger inte att Jesus Kristus har GJORT OSS utan har gett oss MAKT ATT BLI Guds barn. Detta lär oss något viktigt.

Du och jag har inte blivit kallade till ett passivt kristet liv. Nej. Vi har blivit kallade till ett aktivt kristet liv som handlar om att vi ska vara delaktiga i den gåva som Gud har gett oss: frälsningen.

Guds gåva är att vi får vara kristna och växa som kristna tills vi når en mognad, en frälsning, som svarar mot Kristus likhet. I denna gåva, i detta kall, i denna frälsning, har vi av Gud fått ett ansvar, ett mycket allvarligt ansvar, som innebär att vi tillsammans med Gud ska förverkliga vår frälsning.

Vi har ansvar för vår frälsning. Frälsningen är en gåva från Gud men den gåvan involverar oss på ett verkligt sätt.

Så fråga dig själv. Vill du som är kristen bli frälst? Vill du som tror på Kristus likna honom mer och mer? Vill du bli Guds barn? Vill du? Svaret finns i din övertygelse men främst i dina handlingar! Handla och bli frälst. Handla och bli Guds barn. Be. Fasta. Gå till Kyrkan. Lev i Kyrkan. Släck inte Anden. Gör goda gärningar. Ha en levande tro. För Jesus Kristus har gett dig MAKT ATT BLI, MAKT ATT PÅVERKA, DIN FRÄLSNING. Sabba inte för dig själv genom att lata dig. Lata människor vinner inga lopp.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner