Uppståndelsen

  • By Christina
  • 28 april, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för Uppståndelsen

Kristus har uppstått, ja, Han har sannerligen uppstått!

Idag firar vi uppståndelsen, dagen som är lidandets resultat som Herren Jesus uthärdade. Han dog, begravdes och gick ner till dödsriket, alltså dödens eget hem. Där besegrade Han döden och friade alla som hade dött i förtröstan på honom, och bar dem till paradiset. Och på den tredje dagen förenade han dem, genom sin gudomlighet som varken lämnade hans kropp eller hans ande, och uppstod i härlighet.

Vi kan inte glädjas för uppståndelsedagen om vi inte går in i lidandets och livets svårigheter och besegrar dem för att förtjäna att smaka glädjens och uppståndelsens sötma.

Med uppståndelsen menas den nya skapelsen, eftersom den gamla människan dog med sin fördärvade natur, och åter uppstod med Kristus. Därav blev hon delaktig i den gudomliga naturen, det vill säga, hon fick tillbaka heligheten, rättfärdigheten som hon blev skapad med. Såsom Aposteln Paulus säger i första Korintierbrevet 15:53: ”det förgängliga måste kläs i oförgänglighet och det dödliga kläs i odödlighet. (…) Därför säger vi: ’döden är uppslukad i seger'”.

Med dessa ord öppnas det eviga livets hopp inför oss, och skänker oss nåden för att leva uppståndelsen och bli Gud Faderns barn och Herren Jesu bröder.

Vi blir Herren Jesu bröder eftersom Han inkarnerades och blev människa som oss men utan någon synd. Han tog på sig alla våra synder, tvättade bort dem på korset och dog istället för oss. Vi i vår tur, dog och på den tredje dagen återuppstod med honom som en ny skapelse såsom den heliga bibeln berättar för oss: ”Liksom alla dör i Adam, så ska också alla få nytt liv genom Kristus”. Alltså när Adam föll i synden var vi i honom, därför ärvde vi den fördärvade naturen och döden från honom. Likaså kom den andre Adam, Herren Jesus. Han blev människa och friköpte oss genom att dö och döda synden på korset. Därför sa Herren Jesus: ”Ni är världens ljus”. Vi blev bundna i det sanna ljuset som är Kristus, den uppståndne från de döda.

Under den här välsignade dagen ber vi Herren Jesus skänka er den fullkomliga hälsan, bevara era liv och kröna er med den himmelska glädjen.

Må Guds nåd vara med er alla, amen.

(Skriven av Abona Bassil Zakaria)

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Högtider och Fasta