Att sitta ensam med Gud

  • By Christina
  • 22 januari, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för Att sitta ensam med Gud

Vi lever i en snabb värld i dag. Man brukar säga att ”tid är pengar” och menar då att man ska se till att ständigt hålla sig sysselsatt och inte ”slösa” bort sin tid. Därför ser man människor i ständig upptagenhet. Flera bollar i luften. Flera idéer. Från en sak till en annan. Ingen paus. Ingen ensamhet med Gud!

Den snabba världen har format till och med dagens kristna tjänare. En kristen tjänare ”har inte tid” att sitta ensam med Gud, utan måste skynda sig från skolan till jobbet till kyrkan till aktivitet till vänner till datorn till Facebook till… till.. till… men inte till ensamheten med Gud.

Att bara sitta ensam blir snart ”tråkigt” och tankarna går snabbt till skolan till jobbet till kyrkan till aktivitet till vänner till Facebook, och man reser sig snart upp från ensamheten med Gud. Att sitta med Gud blir en teoretisk sak: något tjänare gärna pratar om, men den blir aldrig en praktiskt sak: något tjänare gärna gör.

Det kan inte bli mer fel med vår tjänst om vi är sådana tjänare. Varför? Jo, för att det är ensamheten med Gud som är tjänarens andliga näring. Det finns inget annat sätt. Och den som sitter ensam med Gud, kommer ha mycket att ge. Men den som inte kan sitta med Gud, kommer inte bara ha lite att ge utan kommer inte att kunna ge med Andens kraft när han/hon väl ger. Den som alltså vet att sitta ensam med Gud kommer att ge i överflöd för det är inte tjänaren som ger utan Gud som tjänaren bjudit in till sin tjänst genom att vilja sitta med honom! En sådan tjänare, som vet att sitta med Gud, kommer att kunna ge i oräknelig mängd eftersom den som han/hon lär sig av och blir berörd av är Gud själv – givaren av allt. Därför säger en av kyrkans fäder, Mor Jakob, följande om tjänare som vet att sitta ensamma med Gud:

”Den klara själen, som sitter med Gud ensam och ofta, kommer enkelt att kunna ge en rik och sann tjänst utåt. Herren har ju sagt: ”Läpparna säger vad hjärtat är fullt av.” Eftersom du inte får nog av att sitta med Gud ensam och samla förtjänster dagligen av honom, så är du snabb med att låta andra gagnas av dig och vill ivrigt att alla ska berikas och bli hjälpta av dina förtjänstfulla upptäckter.”

Kära tjänare, sitt ensam med Gud och se hur Gud kommer bygga det som ingen mänsklig hand kan bygga!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner