När kommer jag bli lycklig?

  • By Christina
  • 17 januari, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för När kommer jag bli lycklig?

Jag kommer bli lycklig när jag blir äldre. Jag kommer bli lycklig när jag tar körkortet. Jag kommer bli lycklig när jag utbildar mig. Jag kommer bli lycklig när jag får mitt första jobb. Jag kommer bli lycklig när jag köper min första bil och min första lägenhet. Jag kommer bli lycklig när jag blir ekonomiskt oberoende. Jag kommer bli lycklig när jag gifter mig. Jag kommer bli lycklig när jag skaffar barn. Jag kommer bli lycklig när jag ser mina barn växa. Jag kommer bli lycklig när jag får barnbarn…

Detta är en bedräglig och falsk lycka eftersom den endast finns i förväntningen om framtiden. Den sanna lyckan kan inte vara något som ligger i framtiden, utan den måste vara något som finns i nutiden. Lyckan finns nu och här, inte sen och där.

Lyckan är mötet med Gud, som finns nu och här. Den som jagar framtiden för att finna lyckan, kommer aldrig finna den, eftersom lyckan är Gud som finns nu och här. Den som inte är lycklig med Gud nu och här, kommer aldrig kunna vara lycklig med Gud sen och där.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner