Fastan – en tid att segra genom Kristus seger!

  • By Christina
  • 17 januari, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för Fastan – en tid att segra genom Kristus seger!

Ingenting i det kristna livet bär på sann mening om inte det sker med utgångspunkt i och genom Kristus. Det är Kristus som ger alla kristna gärningar sann mening, och detta gäller självklart även den kristna fastan.

Kristus själv fastade. Detta kan vi läsa om på många ställen i den heliga Bibeln. Den mest framträdande fastan som Kristus fastade var 40 dagars fastan som vi kan läsa om i Matteusevangeliets 4:e kapitel. De flesta känner till den. Kristus fastade. När han närmade sig slutet av fastan kom Satan och ville få honom att äta! Här händer något stort som förändrar allt! Kristus sade: NEJ! Detta ”nej” var inte bara ett ord, utan en kraft som utgick från hans gudomlighet och genomsyrade hela hans mänsklighet. Genom sin fasta – genom NEJ till mat – förnyade Kristus den svaga mänskligheten, som hade blivit svag på grund av Adam.

Adam hade ett möte med Satan i en liknande strid i Edens lustgård. Gud hade sagt till Adam, ”Ät inte av kunskapens träd”, men Adam lyssnade inte, utan han åt när Satan frestade honom. Adam åt och förlorade. Genom Adams överträdelse försvagades människans natur och blev slav till Satan. Kristus kom, tog fatt i Satan och sade: ”Kom, låt oss se vad du går för! Jag är den andra Adam, som nu ska göra om och göra rätt det som Adam misslyckades med. Du säger till mig att äta nu när jag fastar? Jag svarar: NEJ!” Så besegrades Satan och så fick människans natur en gudomlig kraft att stå emot Satan!

Adam åt och föll och vi föll med honom. Kristus åt inte och upphöjdes och vi upphöjdes med honom. Vi ser alltså att fasta är så mycket djupare än vad vi tror. Fasta är vår seger. Fasta är vårt sätt att verkligen segra över Satans ALLA PRÖVNINGAR.

Adams fall och första synd kom för att han inte fastade, men efter detta fall och denna första synd följde ett berg av synder. Adam blev alltså en leksak i Satans händer därför att han i första läget hade överlämnat sig till honom genom att inte fasta. Därför, vänner, ska vi förstå att ENDAST GENOM ATT FASTA kan vi klara av att stå emot alla andra frestelser som Satan attackerar oss med. Och vi har makt och kraft att klara av att fasta, för Kristus har stärkt vår natur genom sin fasta.

Därför, kära vänner, inse det verkliga djupet av fastan och fasta i tro under kyrkans fasta perioder. Håll fastan och se hur du kommer att besegra Satan i alla frestelser som han attackerar dig med. Men om du inte fastar, tro inte då att du kommer ha kraft att stå emot hans frestelser. Men om du fastar och segrar genom Kristus, ja, då kommer du segra över Satan i alla lägen!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather