Är min tjänst iklädd eller avklädd Andens kraft?

  • By Christina
  • 17 januari, 2019
  • Kommentarer inaktiverade för Är min tjänst iklädd eller avklädd Andens kraft?

Hur kommer det sig att kristna föräldrar talar till och försöker vägleda sina barn till en kristen uppfostran utan att lyckas? Hur kommer det sig att kristna tjänare och föreläsare talar till och försöker hjälpa sina medmänniskor till en kristen glädje i evangeliet utan att lyckas? Hur kommer det sig att kristna präster förkunnar inför och försöker skapa en förbättring bland sina församlingar utan att lyckas?

Dessa frågor ställdes till kyrkofadern helige Jakob av Serugh för 1500 år sedan, och i ett av sina brev svarar han på följande sätt:

”Klä dina ord och ditt uppförande med Andens kraft och du behöver inte längre frukta något misslyckande, för Andens kraft som bär på gudomlig värme och kärlek bryter ner all kyla och hopplöshet. Vår Herre Jesus var enkel och likaså hans förkunnelse. Utan mutor och list förde han fram sanningen, en sanning som består, eftersom han var smord med den helige Anden på ett fullkomligt sätt. Därför kunde alla som lyssnade till och mötte honom känna av värmen och kärleken, Andens kraft, flöda i sina hjärtan. Det står ju skrivet att alla överväldigades av Kristus undervisning, för han undervisade med kraft och inte som de skriftlärda (Mark 1:22).”

Andens kraft är inget man får genom att höja rösten och ropa halleluja eller genom att läsa mycket eller genom att liva upp sina känslor. Andens kraft får man genom att med ett rent och ärligt hjärta umgås med Treenigheten – Fadern, Sonen och Anden – i den avskilda bönen. Där förmedlas Andens kraft. Den behöver vi – och inget annat – för att uppfostra våra barn, för att tjäna våra medmänniskor och för att förbättra våra församlingar.

Denna sanning är befriande men på samma gång ansvarskrävande, för den lär oss att resultatet av min tjänst, vad den tjänsten än innebär, beror på min bön, mitt umgänge på Gud och inget annat!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner