Lidandets mysterium

  • By Christina
  • 11 april, 2017
  • Kommentarer inaktiverade för Lidandets mysterium

Lidandet vi dagligen ser i världen skyndar vi snabbt med att döma Gud vara ansvarig för. Men människan tenderar att glömma bort att Herren själv underkastade sig lidandet i denna värld.

Helgens händelser i Egypten lämnar många i sorg och frågetecken. Varför sker så mycket lidande? Varför tillåts detta? Vem är ansvarig? Att få t.ex. se alla dessa förfärande bilder över personer som ligger sönderbombade på en palmsöndagens Gudstjänst i Egypten på grund av deras tro… men! Allt detta ska inte få oss att tvivla på Gud. Tvärtom, det ska få oss att älska Gud ännu mer eftersom det visar Guds oändliga kärlek till mänskligheten. Ju mer människor – kyrkan lider, desto mer lever Kristus i den. Hur, kanske du tänker?

Deras lidande är till för vår tröst och frälsning, tro inte att det är de som behöver finna Kristus det är snarare vi som behöver finna Kristus. Varför? Jo, eftersom ett liv i fred är i själva verket ett avbrott från det sanna kristna livet. Så som Kristus blev martyr för att ge liv till kyrkan så blev dessa personer – i t.ex. Egypten – martyrer för att fortsätta ge liv genom Kristus till Kyrkan – alltså till mig och dig!

Korset lever endast där lidandet befinner sig eftersom korset symboliserar inget annat än seger över döden genom LIDANDET. Alltså, ju närmare du är lidandet desto närmare är du korset och endast hos korset finner du tröst och frälsning! För det var där Kristus la sin styrka (betalade med sitt liv för sina älskade), sin barmhärtighet (förlåtelsen för de som korsfäste honom), sin kärlek (gav en evig chans till rövaren på korset)… och allt som Herren vet att människan behöver i LIDANDETS stund!

Dessa människor som förföljer oss för att försöka kväva vår tro vet inte att de tillför mer nytta än skada eftersom ”ju mer korset förföljs, desto mer behagas det. Ju mer det smädas, desto mer segrar det. Där ingen svårighet finns, där finns inte korset. Där lidandet inte finns, där finns ingen bekännelse.”

Låt oss alltså konstatera att ”när vi är nära svärdet är vi nära Gud, när vi är hos vilddjuren är vi hos Gud, bara detta sker i Jesu Kristi namn. För att lida med honom utstår vi allt när han ger oss kraft, han som har blivit den fullkomliga människan”.

Älskar du Gud? Älska då lidandet! För det är endast där du kan segra i det här livet!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
Categories: Reflektioner