Om att svalna i anden

  • By Fadi
  • 28 januari, 2016
  • Kommentarer inaktiverade för Om att svalna i anden

Alla har någon gång svalnat i anden, vilket lett till att vi, innan vi hinner märka av det, blivit kalla. Kylan gör våra hjärtan hårda och likgiltiga. Vi önskar i den stunden att vi gått tillbaka så fort vi börjat svalna och inte väntat tills vi blivit kalla. Kylan har förintat kraften inom oss, men Gud har inte lämnat oss. Han har gett oss vägledning genom våra fäder. De är vår hjälpande hand som leder oss tillbaka. St Isak beskriver denna process på ett mycket vackert sätt. Hans bön sätter ord på det som vår mun inte är kapabel att säga, hans ord ger våra frusna hjärtan värme. Låt oss läsa hans bön och be den tillsammans med honom.

”Jag har inte ett förkrossat hjärta som driver mig att gå ut och söka dig, jag har inte ånger och inte kärlek- ingenting av det som driver barnen tillbaka till Fadern. Herre, inga tårar har jag för att bedja dig. Mitt sinne är förmörkat av detta livet och äger ingen kraft att sträcka sig mot dig i smärta. Mitt hjärta är kallt under alla frestelser, och inga tårar av kärlek till dig kan värma det.
Men du, Herre Jesus Kristus, min Gud som är allt gott, giv mig en fullkomlig ånger och ett förkrossat hjärta, så att jag med hela min själ kan gå ut och söka dig. Ty utan dig äger jag intet. O, gode Gud, giv mig din nåd. Må Fadern, som av evighet har fött dig, förnya din bild inom mig.
Jag har övergivit dig- överge du inte mig. Jag har gått ut ur dig- gå du ut och sök mig. Led mig till dina betesmarker och låt mig räknas bland fåren i din utvalda hjord. Föd mig med det gröna gräs som är dina sakrament, de gudomliga mysterier som jag vill ta emot i ett rent hjärta, ett hjärta fullt av din uppenbarelses härlighet och av den tröst som ges åt dem som för din skull har utstått vånda och förödmjukelser.
Gör oss alla värdiga en sådan härlighet, genom din nåd och din kärlek till människan, du vår Frälsare, Jesus Kristus, i evighet. Amen.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather